onsdag 20 maj 2009

Vilken härlig agilitykväll!


Ibland har man sån tur, sån tur. Jag hann inte mer än komma hem från kvällens agilitykurser förrän regnet vräkte ner. Men på kurserna sken t.o.m. solen en stund. Vilka duktiga hundar och mattar (ja, bara mattar ikväll - de få karlarna som var där satt och tittade på). På fortsättningskursen där dom gått minst två kurser innan, hade vi en bana på 18 hinder och efter att ha provat en gång fick alla till det ännu bättre gång 2. Banan började med A-hindret och alla var supernoga med kontaktfälten vilket var kul att se. Inte var det många tjuvstarter heller. En lite dold tunnelingång var heller inte svårt för någon. Det mest trixiga blev kanske bakombytena där hundarna inte är så tränade ännu på att förstå att det är ok att matte byter sida. Jag har ökat svårigheterna på den här kursen mot tidigare terminer, tycker att det känns som att alla tar utmaningarna bra och jobbar på med stor entusiasm. Ett antal av hundekipagen kommer vara redo för Elins agilitykurs i höst. Den är ju mer tävlingsinriktad och svårigheterna ökar efter hand. Hoppas nu bara att det finns lite platser i hennes grupper. Jag vet att det är många som går kurs på kurs. Förresten ska flera av dom tävla på Borås Bk:s klubbmästerskap, den 2 juni tror jag det var. Ni som har chansen åk dit och heja på!

I morgon bär det iväg till Sthlm och nu är det mest lydnadsträning som gäller och lite jaktträning en dag. Ingen mer vila för vår del, men du har rätt Therese, visst behöver man vilan själv ibland också, inte minst för att fundera på hur man ska få till det ena och andra.

Ha en fin helg!
Ps: Visst är hon underbar! - lilla Frida som flyger över hindret lekande lätt. Stolt husse: Robert Solin tog fotot.

2 kommentarer:

Sussie sa...

Håller med att man måste vila ngn gång, ja både hundar och mattar/hussar =) Jodå vi ställer upp på Borås KM =)) får väl se om man får runt lurvetussen *S* fattar inte går så bra att träna men att tävla blir jag så nervös så jag vet inte vad. Här väntar vi på spänning på lilla Fame som vi hämtar hem på lördag =))

Ha det så bra uppe i stora staden =)

kram Sussie

Heléne, Mick & Tiger sa...

Härligt att man kan håll lite koll på er! Jättefin blogg och inspirerande skrivet!
Kram!