onsdag 2 september 2009

Upp och Ner




Att leva med en gammal eller sjuk hund är förenat med en ständig oro i magen. Igår fick jag höra från pappa att Bessen var jätteglad och pigg och lekte som bara den och jag blir så glad när jag hör hur hon trivs med sitt pensionärsliv. Pappa säger att hon bor på ett äldreboende, men frågan är om ngt äldreboende kan vara så bra som detta? Med lite svaga bakben så klarar hon ändå naturen på promenaderna mkt bättre i småland än här i Borås, där det inte verkar finnas en enda slät yta runt omkring där jag bor. Berg och dalar. Så även livet med en gammal hund.


I ena stunden glad och nästa, tråkiga besked igen.

Imorse pratade jag med stackars mamma som varit uppe sex gånger i natt med en diarréande hund. Till och från i våras och i somras har Bessen varit dålig i magen. Vi vet inte om det hör till sjukdomsbilden. Fick en diagnos i mars att hon bara hade några månader kvar att leva. Cancer i benmärgen. Vi har varit väldigt glada att hon inte blivit som veterinären trodde, tröttare och tröttare. Hon har snarare hållt igång som vanligt och gått långpromenader på i alla fall en timme utan problem varje dag. Bara när värsta värmen varit som hon inte velat gå.




Bessen är patient på djursjukhuset i Borås. Där har vi en jättebra veterinär, men - hon är inte anträffbar och har inte telefontid förrän i oktober! Varje gång jag har väntat på besked och stått med på hennes ringlista så har det dröjt, ibland 10 dagar längre än vad det skulle. Känns det igen? Man är så utlämnad som hundägare om man inte bara vill byta veterinär hela tiden. I det här fallet känns det inte så akut, men i december när hon verkligen var dålig och skulle ha antibiotika så blev fördröjningen av medicinen det som gjorde att hon fick må dåligt mkt längre än hon hade behövt. Provsvaren hade ju kommit långt tidigare! Har man möjlighet och hittar någon annan bra privatpraktiserande veterinär så byter man ju om man är smart, fr.a efter upprepade sådana här tillfällen. Nu blir det kanske så också av praktiska skäl eftersom Bessen inte är i närheten här, utan i Kalmartrakten.


1 kommentar:

Åsa & Bråkstakarna sa...

Åhhh... vad ska man skriva? Lilla Besse...kämpa på!