onsdag 17 juni 2009

Sm:t klart och ny inspiration

BrittMarie och Lovisa


Mermarkens Sudden


Lovisa














Det var en härlig vecka i Småland och Blekinge. Ibland undrar jag verkligen hur jag hamnat bland mörka granar och alla uppförsbackar i Borås (för att inte tala om det beryktade blötvädret) när det finns vackra bokskogar och fantastiska ängar med lite enar och ekar"hemmomkring". Ja, ja, det finns ju lite nerförsbackar här också i alla fall!!







Jag var i förra veckan på jätterolig träning hos Nisse och Britt-Marie i Ronneby. Deras brukshundklubb ligger väldigt fint och vi körde lite fågelsök med Abby och Lovisa. Ja, även Sudden fick vara med på ett hörn. Det kändes riktigt bra med Abbys sätt att hålla fåglarna enda in till mig nu. Själva söket är jag inte orolig över förutom att hon skulle kunna få för sig att byta. Det händer med dummiesar då och då. Behöver lägga mkt träning på det så småningom.


Lovisa är lite ovan ännu vid jaktträning men sökte bra. Det blir nog lättare för B-M om hon jobbar utan Nisses medverkan för Lovisa är ju van att gå till honom i bruksträningen så det blev kanske lite förvirrat för henne när hon skulle tillbaka med fågeln, men utan karl så fixar dom det nog jättebra! Hmm, hoppas Nisse förlåter mig!


Sen jobbade vi med Nisses och Suddens träningsattityd, körde lite motivationsinkallningar bl.a. Det är aldrig fel att gå tillbaka i träningen ibland och nu ska dom leka sig till nya framsteg.



Abby fick också göra lite lydnadsträning och hon kändes fin. Vi börjar komma tillbaka till rätt känsla igen tycker jag.



Sm:t var som vanligt kul att titta på. Mona Kjernholm slutade på 7:e plats efter en retfull miss på vittringen. Annars såg det jättefint ut. Maria Hagström kom tvåa och gjorde två fina program både på lördagen och söndagen. Vann gjorde en oslagbar Berit Sjöberg med sin Nico. För andra gången blev det sm-vinst. Dom är svåra att rå på dom där. Ett fint program så klart.


Det är alltid inspirerande med SM och den här gången var det också med två tjejer från talanggruppen. Bra gjort av dom. Åsa med Fajta tog sig tyvärr inte till final men det var ju en jättebra debut. Det gick ännu bättre för Marika med Nellie som gick vidare till final. Kul var det att träffa flera av dom andra i talanggruppen också.



Ja, så var man hemma igen och nu är det massor att göra innan jag åker iväg till sthlm, kennelträff och lydnadsläger för Maria Hagström.


Vi måste hinna med lite jaktträning också fastän lydnaden tar mest i tid just nu.


Så igår tränade jag lite riktat sök där hon inte fick lämna området utan försökt hon dra iväg åt annat håll så kallade jag tillbaka henne, belönade och skickade igen. Hon svarar bra på det och blir aldrig låg utan jobbar på med ny energi hela tiden.


Tränade också vattendirigering där stoppsignalen satt riktigt bra. Nu var det inga långa avstånd ut men en bra början. Var jättenöjd med henne. Timjan fick också simma och där går väl dirigeringen ibland lite si så där men oj, vad hon gillar det.


Idag har det blivit två pass med lydnad och Timjan har fått träna agility och med hjälp av Elin så gick det faktiskt riktigt bra. Vi är ju så ringrostiga men det gick över förväntan. Elin påstod att vi måste ha vilat oss i högform. Ja, ja...
Elin och Nosa satsar på nästa lydnadstävling och det såg jättefint ut idag. Får hon bara Nosa i rätt sinnesläge så håller detaljerna för ett fint förstapris också.


Abby höll jättebra i koncentration och i fart. Jag jobbar på att höja henne ett snäpp och det verkar funka bra. Trots full fart ut till vittringen (som jag nästan bara tränar efter apporteringsmoment just nu) så funkar analysen oftast kanonbra. Fick lite hjälp av Elin med ingångsträningen. Det är en av våra riktiga käpphästar men det är bara att jobba på - idag gick det bra.


Kennelhosta och diarré, stackars Helene med Mick. Ja, det är ju Mick som är dålig, och vi som skulle ses och träna ihop och sen åka till Mona för att få lite extrahjälp tillsammans med Susann och Frodo. Typiskt! Smittan spreds säkert under sm:t så nu är det bara att hålla tummarna för att inte fler hundar i bekantskapskretsen drabbats.


Fotona föreställer Mermarkens Sudden, Britt-Marie och Lovisa och Abby, tagna av Nils Hällgren förstås. Tackar!












Inga kommentarer: